Златните приказки

Златните приказки

Dilyana Atanasova

Добре дошли в магичния и красив свят на Златните приказки! Тук детските истории, които всички помним и обичаме, оживяват и се претворяват като нежен танц на спомените. Изданието “Златна книга на приказките” от '96 година на Colibri бе част от детството ми - така многолик и чуден спомен, който искам да споделя с повече деца. Присъединете се към нашето голямо приказно семейство - любими приказки - класически и нови, стихове, гатанки и литературни изненади очакват всеки малък и пораснал мечтател, на който му се иска някой да му почете... Сърцатият подкастър, Диляна

Категории: Деца и семейство

Слушане на последния епизод:

Тази приспивна приказка е по-специална от всички останали. "В страната на Нинна-Нанна" (или страната на сънищата) любопитството винаги ни отпраща една крачка напред. Мимо е русокос мъник, а Фидо е плюшеното му куче. Какво ли приключение ги очаква тази вечер? Песни, тайнствени гласове, небивали премеждия... На дърветата може да висят указателни табели и надписи "Деца и кучета да не влизат в Забранената градина"... Мъмрещ шепот дали би могъл да уплаши Мимо и Фидо? Дали ще срещнат Птица-ножица, Дърво с часовници, Храста на чуковете или Величестения Парад на Нинна-Нанна? А може би Голямата четка? Пехотинци да не би да са безопасни игли? А ако има и Батальон на бибероните, бригада на чашите, чиниите и лъжиците? Някъде там може би твоете дете ще научи и за Сънния човек - той носи със себе си магическа торба със златен пясък (който дарява най-чудните сънища). А когато настъпи часът на Нинна-Нанна... Хем е толкова интересно, че не ти се спи и искаш да слушаш още и още, хем накрая ти се иска да затвориш очички. Очаква ви истинско вълшебно приказно приключение!

Хайде с нас да видим кой какво ще ни разкаже в тази приспивна приказка...

^^^

Слушате: "В страната на Нинна Нанна"

Книгата е препоръка от Детски отдел на Столична библиотека в гр. София и е специално подбрана за всички слушатели на Златния подкаст. Не забравяйте да потърсите историята в библиотеката и да ѝ се насладите и у дома.

Предишни епизоди

 • 122 - В страната на Нинна-Нанна | Приспивна приказка | Препоръка от Детски отдел на Столична библиотека 
  Sun, 11 Feb 2024
 • 121 - УЧА СЕ ДА СМЯТАМ | Приключение с цифрите от 1 до 10 | Приказка в рими + интересни упражнения по смятане  
  Fri, 09 Feb 2024
 • 120 - Месечко - приказка от Светослав Минков, 1953 г.  
  Fri, 02 Feb 2024
 • 119 - Дугулите и вълшебното листо | Приказка-игра от Никола Райков и Тони Теллалов | Награда Бисерче Вълшебно 
  Sun, 21 Jan 2024
 • 118 - Хамбарите на Дядо Коледа - специален гост - Петя Кокудева 
  Sat, 23 Dec 2023
Показване на повече епизоди

Още деца и семейство podcasts

Още международни деца и семейство подкастове

Избор на жанр на подкаста